Tjene penger på nett

Det høres selvfølgelig ut som det ultimate – å kunne sitte hjemme foran dataen og tjene penger. Dette er så absolutt ikke umulig, men det krever mangfoldige timer med arbeid før man lykkes (ofte). Dog varierer det selvfølgelig noe ettersom hva man vil drive med.

Vi ramser opp noen eksempler på hvordan du kan tjene penger på Internett.

Du har kanskje tenkt på Finn.no?

Norges letteste plass å tjene penger på nett, er Finn.no – noe vi tidligere har skrevet om. Dette er en markedsplass som alle har hørt om, og som flere tusen nordmenn er innom daglig.

Vi har vel alle en hel masse brask som bare ligger og slenger, og tar opp mer plass enn nødvendig. Det du ser på som brask og søppel, kan være gull og glitter for andre. Derfor er Finn.no en av de enkleste måtene å tjene penger online på.

Hvis du for eksempel har god kontroll på mynter og frimerker, kan du til stadighet lete etter gode kjøp. Disse kjøpene kan du etterhvert legge ut igjen, og selge med profitt. Dette krever mange timer med scrolling, men kan være verdt det hvis du har peiling på en nisje hvor du kan gjøre noen gode kupp – og ditto selge med såpass gevinst at det er verdt all den tiden du bruker på det.

Skaff deg en nettside eller blogg

Du har helt sikkert hørt om «rosabloggere» som tjener opp mot 100 000 kroner i måneden, og tenker at de lever et liv i luksus. Slik er det nok dessverre ikke – i hvert fall ikke hele tiden. De har et enormt press på seg, og for mange kan nok 100 000 kroner være i det minste laget for å blotte seg selv 100% for allmennheten.

Men du trenger på ingen måte være en rosablogger for å tjene penger. Vi anbefaler snarere tvert imot at du velger en nisje du elsker – noe du syns er morsomt å skrive om. Er du for eksempel interessert i bøker, er dette noe du kan skrive masse om – og ikke minst er det drøssevis med annonsører som kan være interessert i å annonsere på nettsiden din på sikt.

Affiliatemarkedsføring blir mer og mer populært i Norge, og dette er i aller høyste grad med og bidrar til økt omsetnings hos bloggernorge. Et affiliatenettverk som TradeDoubler har drøssevis med annonsører, og som registrert medlem får du unike URL’er og landingssider som gjør at salg og klikk kan spores. For hvert klikk som kommer fra din blogg og fører til et salg, får du en gitt prosent. Dette kan det bli enorme summer av, hvis du klarer å opprettholde skrivingen. Men husk; du blir ikke millionær over natta. Det krever ofte opptil flere år før du har en nettside som genererer en del inntekt.

Ønsker du å lære mer om å tjene penger på blogging, kan vi anbefale denne artikkelen hos Bloggermagasinet.com.

IKKE bruk tiden din på spørreundersøkelser

Med mindre du har lyst til å delta som en frivillig, anbefaler vi på ingen måte at du deltar på betalte spørreundersøkelser. Dette betaler ofte bare en krone eller to, og du må gjerne sitte i minst 10 minutter. Det er mange spørsmål som skal hukes av, og det er nesten ingenting du blir mer sliten i øynene av enn å sitte å glane på den ene linjen med spørsmål etter den andre, samtidig som du skal finne frem til riktig svaralternativ i et oppsett som ofte er svært rotete.

Starter du en nettside, vil dette gi deg så utrolig mye mer – selv om det ikke skulle gi deg en enorm inntekt. Ønsker du å tjene penger på nett, er dette vårt tips.

Nok en gang vil vi også minne deg på at du ikke blir rik over natta, men at disiplin og arbeidsmot i en lenger periode vil gi resultater på sikt.

Men et lite apropos er at det finnes mye annet det kan være verdt å bruke tiden på. Du kan for eksempel også tjene penger på konkurranser på nett.