Hvordan virker kredittkort?

Det er mange som lurer på hva slags funksjon et kredittkort egentlig har, og enda flere har hørt myter om at dette er noe man bør styre unna – dette kan vi i hvert fall avkrefte ett hundre prosent; tvert imot kan man spare flere tusen kroner hvert eneste år.

Slik fungerer kredittkort

Ordet «kreditt» er nok det mange forbinder med noe negativt – det betyr hovedsaklig at det er penger du ikke har, men i dette tilfellet låner.

Et lite PS er at man ikke er nødt til å låne penger (eller bruke kortet) – her er det mange som misforstår.

Samtlige kort har x-antall dager som er gebyrfritt etter at du har handlet. Dette betyr at så lenge du betaler tilbake pengene som kredittkortet har «lagt ut for», vil du ikke tape penger i det hele tatt. Hvis du derimot går over tiden, begynner rentene å renne på – og da kan det bli dyrt.

Spar flere tusen kroner hvert år

Verre er det ikke – slik virker rett og slett et kredittkort. Men som du kanskje skjønner, kan man spare flere tusen kroner i året, så lenge man betaler tilbake det man skylder innen de gebyrfrie dagene er omme.

Testvinneren til de største norske nettavisene år etter år er 365 Direkte – dette er noen av godene du får:

  • 30 øre rabatt per liter på Esso + 3,65% på andre varer
  • 3, 65% på alle sko- og klesbutikker over HELE verden
  • 3, 65 cashback på alle andre bensinstasjoner
  • 10% rabatt på Rica Hotels
  • 10% rabatt på Avis leiebil
  • Gratis strømforsikring

Med en literpris på rundt 13,70 kroner får du med literrabatt og cashback hele 80 øre rabatt per liter!

På dette kortet har du 45 dagers rentefrihet. Det vil si at du alltid har 45 dager å betale tilbake pengene på, og du kan med andre ord begynne å regne på hvor mange tusen kroner du kan spare i løpet av noen måneder – for ikke å snakke om et år.