Eurojackpot – et dårlig alternativ?

Eurojackpot er et internasjonalt samarbeid, og Norge ble medlem i januar 2013. Nordmenn omsetter for flere millioner kroner hver eneste uke, selv om rekkeprisene er over fem ganger dyrere enn vanlig lotto.

Billigere i utlandet

Hver lottorekke koster i realiteten 2 euro, men i tillegg til dette kan det komme statlige gebyrer i tillegg. 2 euro er snaue 15 norske kroner. I Danmark koster en lottorekke 15 Danske kroner – i Norge tar staten hele 10 kroner per spilte lottorekke. I Norge koster en Eurojackpot-rekke hele 25 kroner.

Eurojackpot er riktignok noe unikt og underholdende, men kan Norsk Tipping og Den norske stat virkelig rettferdiggjøre at de tar hele 10 kroner per lottorekke?

Norsk Tipping har eksklusive «andrepremier» som reiser til Las Vegas, solbriller og andre premier, men verdien er selvsagt ikke i nærheten og det er ingenting som skulle tilsi at rekkeprisen skulle bli så dyr på grunn av dette.

Er konkurrentene bedre?

Det har lenge blitt spekulert i om Norsk Tipping ble med i Eurojackpot-samarbeidet for å konkurrere mot deres største lotto-konkurrent: Eurolotto.com.

Hos Eurolotto har man mange fordeler:

  • Trekning hver eneste dag
  • Over 200 millioner kroner i førstepremie(jack)pot
  • Rabatt på lottorekker hvis man kjøper 5- eller 10 ukers
  • Skrapelodd og andre underholdende spill

Ingen i verdens rikeste land skal behøve å velge et dårligere alternativ.

Kilder: